Niciodata

Avem tendinta sa spunem foarte usor cuvantul niciodata. Niciodata nu o sa fac lucrul x. Niciodata nu o sa imi placa lucrul y. Niciodata nu o sa trec peste z. Si chiar credem cu tarie ca aceasta este realitatea (pentru ca asta ii spunem creierului sa creada, iar el crede) si ca nu ne vom razgandi vreodata. Spunem niciodata din frica, comoditate, ego, ignoranta, dar mai devreme sau mai tarziu, realizam ca nimic nu este si nu poate fi fix pe lumea asta. Precum Universul, suntem in continua expansiune, schimbare, maturizare, astfel ca ceea ce credem sau simtim astazi, maine poate fi praf de stele. Nu iti dicta viata dupa idei preconcepute. De fapt, uita tot ce credeai si just go with it.

Niciodata nu voi conduce masina, nu sunt in stare. Am obtinut carnetul de sofer in data de 17 martie 2009, insa de abia in luna februarie a acestui an am inceput sa conduc. Din senin, m-am aruncat cu capul inainte. Oh, si sunt in stare sa conduc si ma simt chiar foarte relaxata la volan! Totul era doar in mintea mea.

Nu o sa mai zbor niciodata cu avionul, voi face infarct de frica. Anul acesta am zburat de 9 ori cu avionul.

Nu o sa trec niciodata peste frica de analize. Inainte de 2013 cred ca mersesem la doctor pentru analize de mai putin de 3 ori si de fiecare data cu tipete si scene. Din 2013 imi fac analizele de sange de 2-3 ori pe an (cer insa asistentei sa-mi recolteze sange din pumnul drept, cu fluturas), merg la controale de rutina si imi fac si un RMN cerebral pe an. Anul acesta am facut chiar 2 RMN-uri, ambele cu substanta de contrast. Fara scene, fara lacrimi, fara stres.

… sunt doar cateva exemple.