Despre mine

Bună! Numele meu este Ștefania și vreme de mulți ani am fost creator de conținut (nișa fashion & beauty).

De mică am fost fascinată de modă și frumusețe, urmărind toate emisiunile fashion related (am și participat la două emisiuni de modă) și fiind la curent cu toate trendurile. Eram  de asemenea o consumatoare înrăită de reviste glossy (și îmi doream să lucrez pentru o revistă), astfel că în 2012, pe când eram studentă în anul 2 (studii culturale la Universitatea din București), am aplicat pentru un internship la o revistă cu prestigiu, internship pe care l-am și obținut. Țin minte că la interviul pentru respectivul internship am fost întrebată de ce aș fi potrivită pentru job, la care eu am zis ”pentru că îmi place mult moda, se și vede pe mine!”. Moda pentru mine însemna la acea vreme Bershka, Zara, Pull&Bear, astfel că eram o ignorantă, haha. De abia după ce am început internship-ul am aflat și eu ce e moda și am început să aspir la lucruri de la brand-uri precum Chanel, Dior, Louis Vuitton etc. Nu pentru a epata, ci pentru că am văzut ce înseamnă un lucru de la un brand high-end, cum se simte, cum stă pe tine, cum ești tratat într-un magazin cu lucruri premium etc. Eram așa de fericită și mândră că sunt internă la respectiva revistă, încât știu că aveam un blog și I was reaching out to brands pentru colaborări, iar când mă prezentam includeam că sunt internă la revista X, which I now know că era mega lame, era doar un internship de o lună, chill out. :))

În fine, după aceea mi-am făcut blog-ul stephanine, am lucrat ca beauty editor pentru o altă revistă, am făcut un internship și la o agenție de PR (în timpul facultății am făcut internship și voluntariat pe parte de PR și la Universitatea din București + la ASLS), am lucrat puțin în e-commerce. Mi-am obținut diploma acreditată de fotograf și mi-am deschis un PFA (activități fotografice și activități ale agențiilor de publicitate). Mi-am zis să devin fotograf profesionist pentru că motivul principal pentru care blogul meu a devenit relevant au fost fotografiile din articole/din postările de pe conturile de social media. În plus, foarte des, la evenimente pentru presă, oamenii din PR, cât și alți bloggeri, îmi complimentau pozele postate. În 2021, la 30 de ani, am început și studiile de masterat (brand management).

Blogul stephanine mi-a adus multă bucurie și multe oportunități. În 2015 a fost premiat la gala Digital Divas Awards cu locul 2 la categoria Best Newcomer Beauty Blog. Anul următor a câștigat la aceeași gală locul 2 la categoria Special Projects by Bloggers. Zelist și revista Biz l-au considerat unul dintre cele mai influente bloguri de fashion/beauty din România (2016, 2019). Kanal D mi-a luat interviu și a difuzat la știrile de prânz un material care mă includea și pe mine. Am fost invitată la London Fashion Week (2018) și la Milan Fashion Week (2019). Am apărut în revista Ioana. Am participat la nenumărate evenimente pentru presă, am cunoscut oameni super interesanți.

De ceva ani blogurile nu mai prezintă interes, astfel că am înlocuit blogul cu Instagram (poate într-o zi îmi fac curaj să fiu activă și pe Youtube), mi-am arhivat postările vechi, iar site-ul stephanine are acum rolul de portofoliu foto. De asemenea, sunt genul de persoană care se simte bine în spatele unei camere foto și nu în fața ei, astfel că prefer să fotografiez alte persoane și să cresc pagini de social media care nu îmi aparțin, decât să pun accentul pe mine (sunt introvertită și nu îmi place să fiu centrul atenției).

Nice to meet you!

stefania-udroiu